Menu

Get Socialize
image

Robert Kiyosaki – Hrvatski prijevod

August 17, 2017 303 No Comments

DescriptionRobert T. Kiyosaki “Glavni razlog financijskih problema koji more ljude jeste taj što se godinama školuju, ali ne nauče ništa o novcu. Rezultat toga je naučiti raditi za novac … ali nikad ne nauče kako da natjeraju novac da radi za njih”, kaže Robert .

Rođen i odrastao na Havajima, Robert je četvrta generacija Amerikanaca japanskog podrijetla. Potječe iz obitelji uglednih prosvjetnih radnika. Njegov otac je bio na čelu tajništva za obrazovanje savezne države Havaji. Poslije srednje škole, Robert se školovao u Njujorku, a nakon diplomiranja prijavljuje se u Pomorskodesantne snage SAD i kao pilotmarinac odlazi u Vijetnam, gdje služi kao časnik i pilot borbenog helikoptera.

Vrativši se iz rata, Robert otpočinje svoju karijeru u biznisu. Godine 1977. osnovao je tvrtku koja je prva izbacila na tržište ” surferske ” novčanike od najlona i čičak trake, koji su prerasli u svjetski poznat proizvod prodan u multimilijunskoj vrijednosti. On i njegovi proizvodi pojavljivali su se u najeminentnijim američkim i svjetskim časopisima .

Napustivši svijet biznisa, 1986. postaje suosnivač međunarodne edukativne tvrtke koja je poslovala u sedam zemalja, i drži predavanja na temu biznisa i investicija desetima tisuća polaznika njegovih seminara.

Pošto se s navršenih četrdeset i sedam godina života umirovio, Robert zna u čemu najviše uživa … u investiranju . Zabrinut zbog rastućeg jaza izrneđu onih koji imaju i onih koji nemaju, Robert je osmislio društvenu igru CASHFLOW, kroz koju se uči igra s novcem, koju su ovdje ranije znali samo bogati .

Premda se Robertov biznis zasniva na nekretninama i investiranju u male tvrtke, njegova istinska ljubav i pasija jeste podučavanje. Dijelio je govornički podij s takvim veličinama kao što su Og Mandino , Zig Ziglar i Anthony Robbins. Poruka Roberta Kiyosakija je jasna. ” Primite odgovornost za vlastite financije ili primajte naređenja cijelog života. Ili ste gospodar novca ili ste njegov rob. ” Robert drži tečajeve koji traju od jednog do tri dana, na kojima podučava ljude tajnama bogatih. Premda se bavi mnogim predmetima, među kojima su: visoko profitabilne investicije malog rizika; naučiti svoje dijete kako da se obogati; osnivanje i prodaja tvrtki, Robert ima jednu osnovnu poruku, koja glasi: ” Probudite svog uspavanoga financijskog genija. On samo čeka na to.”

Svjetski poznat govornik i pisac Anthony Robbins o Robertovom radu kaže: “Obrazovni rad Roberta Kiyosakija čvrst, dubok i može promijeniti čovjekovi život. Pozdravljam njegove napore i od srca ga preporučujem.”

A u ovim vremenima velikih ekonomskih promjena, Robertova poruka je od neprocjenjive vrijednosti.

source

Robert Kiyosaki

Leave a Reply