Menu

Get Socialize
image

42 jaar hoog sensitief zonder dat ik wist

November 3, 2018 76 No Comments

DescriptionHard van buiten, boterzacht van binnen. Intuïtief ben ik er al jaren van overtuigd dat we hier op aarde zijn om te ontdekken wie wij diep van binnen zijn, om onze persoonlijk kracht te vinden en te leven in hoogste staat van verbinding. Hele mooie woorden van een Nancy van nu, maar het echte besef is nog vers. Ik heb een strijd geleverd en nu is mijn strijd eindelijk klaar.

Mijn puzzel was een knap lastige, ik heb er dan ook niet voor niks tweeënveertig jaar over gedaan om het kwartje te laten vallen. Alles uit de kast getrokken, met een ijzeren wil en discipline, met lef en creatie-kracht om te laten zien hoeveel kennis, wijsheid en goede bedoelingen ik in huis had. En om heel eerlijk te zijn, ondanks al mijn inspanningen gaf iets mij het gevoel dat men mij niet zag staan. Wat is er mis met mij? Bij gebrek aan antwoord schakelde ik weer over naar de volgende missie met eenzelfde resultaat. Een eenzame plaats voor mijn ziel, die niets anders wilde dan het welzijn van mensen bevorderen en zich daar vervuld bij voelen.

Nu begrijp ik dat ik allerlei manieren en gedragingen heb ontwikkeld om te ‘overleven’ tussen mensen die anders in elkaar zitten dan ik. Iets wat ik bijvoorbeeld tot kunst heb verheven is mijn ijzeren wil, waar ik alles mee voor elkaar kreeg. Het heeft zo moeten zijn, het heeft mij ver gebracht. Kort door de bocht: de laatste jaren naar eenzame hoogte. Gelukkig kan ik nu zien dat het letterlijk en figuurlijk een schild is geweest, dat mij beschermde tegen kwetsbaarheid. Een stevig schild dat er was op de momenten dat het echt nodig was, maar ook als beschermingsmechanisme tegen emoties die best gezien mochten worden. Het schild maakte mij hard, niet alleen voor anderen, maar ook voor mijzelf.

De val van mijn hardheid viel samen met de bewustwording van mijn zachtheid. Op het moment dat ik zou kunnen zien als het dieptepunt van mijn leven, namelijk het overlijden van mijn vader en een scheiding van mijn man na 23 jaar samenzijn, koos ik ervoor af te reizen in mijn diepste eigen ik. De mooiste inzichten en ervaringen zijn afgelopen maanden tot mij gekomen en daar ben ik ‘alles wat er is’ ontzettend dankbaar voor.

Tony Robbins heeft mij over vuur laten lopen en mij na laten denken over mijn eigen aannames die mij blokkeren in wie ik wens te zijn. De organisatie ‘The Art of Living’ heeft mij overdonderd met de kracht van ademhaling, meditatie, warmte en wijsheid. Scarlet van ‘Rustiek Leven’ doorzag mijn hooggevoeligheid en nog ongelofelijk veel meer. Ralph de Kreij van ‘Innerspark’ raapte mij van de grond op en liet mij ongewoon waardig weer opstaan. De Ayahuasca ceremonie van Maria Johanna heeft mijn ziel laten zien en bracht mij op die speciale plek waar ik van mijzelf ben gaan houden en tegelijk mijn ‘fijn’gevoeligheid als kracht ben gaan omarmen.

Herkennen doe ik mijzelf niet meer, maar toch heb ik mij nog nooit zo dicht bij mijzelf gevoeld als nu. Dit is wie ik ben: ik voel feilloos sferen en stemmingen. Ik heb een ongewoon rijke innerlijke belevingswereld, ik droom en fantaseer heel veel. Ik ervaar en voel diep en intensief. Ik ben zorgzaam en bewust en weet vaak intuïtief wat anderen nodig hebben. Ik ben plichtsgetrouw. Ik kan enorm geroerd zijn door natuur en muziek. Ik doe graag dingen in mijn eigen tempo en ben op zijn tijd erg gehecht aan stilte en rust. Ik kan dwars door mensen heen kijken. Ik onderzoek graag mijn hart en het hart van anderen en voel mij aangetrokken tot diepzinnigheid en spiritualiteit. Ik ben hoger bewust. Ik ben bijzonder kwetsbaar. Ik ben liefde en verbinding. Ik ben enorm rijk, ik ben hoogsensitief, het is een zegen!

Likes: 0

Viewed: 8

source

tony robbins

Leave a Reply